Így változik meg augusztustól a Széll Kálmán tér forgalma

Fotó: VS.hu / Kummer János

-

Mielőtt gyönyörű pillangóvá válhatna, a Széll Kálmán térnek át kell esnie egy hosszú és gyötrelmes bebábozódáson, ami januárban kezdődött és várhatóan jövő tavaszig tart. A jelenleg leginkább egy posztapokaliptikus filmdíszletre emlékeztető tér építése azonban augusztustól új fázisába ér, és emiatt a környéken a forgalmat ismét teljesen átvariálják. Elmondjuk, mire kell figyelni.


A BKK közleménye szerint az építési és bontási munkák augusztustól a tér egész belső területére kiterjednek majd, ezért ott nem lehet biztosítani a gyalogos áthaladást. Augusztus 2-ától (vasárnaptól) tehát a gyalogos forgalmat az eddigi, a tér belsején kialakított gyalogosfolyosók helyett a Széll Kálmán tér széleire terelik.


Augusztus 3-ától (hétfőtől) újra a Széll Kálmán tér Margit körúti oldalára érkezik a 4-es és a 6-os villamos, ráadásul már a felújított végállomásokra. A végállomás átadásának előkészítése miatt azonban a szombatra és hétfőre virradó éjszaka a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik a 6-os villamos helyett, míg szombaton hajnaltól vasárnap éjfélig a Combinók dél-budai végállomásuktól a Széna térig viszik az utasokat.A Várfok utcából, illetve a Csaba utcából induló buszokat ebben az időszakban a metrótól, illetve a 4-es és a 6-os villamos végállomásától a Vérmező utcai lépcsőn keresztül, majd onnan a Vérmező utca–Várfok utca útvonalon vagy a Margit körút felől lehet megközelíteni. A BKK ajánlja, hogy aki a 21-es, a 21A, a 139-es, a 140-es vagy a 140A busszal utazna, az az M2-es metróról a Déli pályaudvar végállomáson szálljon át.

Augusztus 3-ától (hétfőtől) lezárják a Várfok utca Vérmező utca és Csaba utca közötti részét, egyúttal átadják a forgalomnak a Várfok utca Csaba utca felé egyirányú alsó útszakaszát, ezért a 21-es, a 21A, a 139-es, a 140-es és a 140A busz végállomása erre az útszakaszra kerül át. A Széll Kálmán téri ideiglenes jegy- és bérletpénztár helyszíne nem változik.


További információkért kattintson a BKK honlapjára.