Így találja meg a közös hangot egy iráni és egy magyar nő

-

Utolsó részéhez érkezett a Menedék Egyesület videósorozata. Ezúttal Jónás Vera zenész-énekesnőhöz költözött be pár napra az iráni Arghavan.


Különböző kultúrában nőttek fel, de a két nő mégis ugyanolyan gyorsan talált közös témákat – például zene, divat, könyvek –, mintha azonos kultúra szülöttjei lennének. Legalábbis ez derül ki a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület Velkám Májgrentsz! című videósorozatának utolsó, negyedik részéből, amelyben Jónás Vera és az Iránból érkezett Arghavan közösen eltöltött idejét tekinthetjük meg.

A Menedék Egyesület a videósorozatot azért hozta létre, mert az elmúlt időben azt vette észre, hogy a hosszabb ideje Magyarországon élő migránsok és menekültek hiába keresnek lakást, falakba ütköznek. Az egyesület éppen ezért olyan potenciális főbérlők jelentkezését várja, akik örömmel tesznek lépéseket egy befogadóbb társadalomért, és szívesen adják ki lakásukat vagy szobájukat itt élő külföldieknek (normál áron vagy akár kis kedvezménnyel).

A sorozat első három epizódjában Kulka Jánoshoz az afganisztáni Amin, Klein Dávidhoz az ugandai Aki, Vranik Roland családjához pedig a szintén afganisztáni Hussaini család költözött be. Kulka János és Amin együtt eltöltött napjairól a VS.hu is készített egy werkvideót.