Így szabadult az őrület a harag útjára

-

Már egy ideje megy a hazai mozikban is a Mad Max: a harag útja, amelyhez tényleg, de tényleg mindent megépítettek. Például ezeket az autókat.


Mad Max posztapokaliptikus világának újabb szakaszában az emberek továbbra is ölik egymást a vízért, a vérért, az ételért és nem utolsósorban a benzinért, hiszen a világ forgásának megálljt parancsoló háború következményeit csak konstans mozgással lehet túlélni. A korábbi részeknél markánsabb járműparkot felvonultató film azonban nem lépett bele a XXI. század techno-csapdájába, a számítógépes trükkökbe. Itt minden autó működik, mozog. Egytől-egyig vezethetők és vezették is azokat a teljes pusztulásig.

Visszatér például a mozivásznak egyik szimbolikus autója, Mad Max Ford Falconja, igaz hamar elkerül tulajdonosától. De az egy Tatra és egy Chevrolet Fleetmaster kényszerházasságából született háborús cirkáló, vagy Halhatatlan Joe két Cadillac Coupe de Ville-ből összeolvasztott, két V8-ast felvonultató sivatagi csataló, és a harci indulót milliónyi watton keresztül toló „mozgószínpad” is hasonló klasszikus lehet a jövőben.