Így siratja a kicsinyét a fókaanya

-

Előbb üvöltve nézegeti, majd mikor teljesen biztos benne, hogy nem él az újszülött, magába roskadva sír a kis oroszlánfóka anyja.


Rengetegen látták a Facebookon azt a videót, amelyen egy síró oroszlánfóka látható a halott kölyke mellett. A San Diegó-i tengerparton készült felvételen ide-oda mászkál az anya, próbálja élesztgetni picinyét, és közben üvölt. A bébifókán azonban nem lehetett segíteni, valószínűleg halva született.


Az anya, miután rájött, hogy hiábavaló minden próbálkozása, elkezdett sírni. A felvételt készítő környezetvédelmi aktivista, Andrea Else Hahn és társai másnap is kimentek a partra, és még mindig ott találták az oroszlánfókát a kicsinyével.


Sea lion screams in agony over her baby

We humans have a tendency to think that we are the only animal who grieves the loss of a son or daughter. This heart breaking video, showing a sea lion who lost her baby, should be a waking call to us all.Filmed this week by Andrea Else Hahn.

Közzétette: Best Video You Will Ever See – 2016. március 18.

A videó leírásában arról írt Hahn, hogy sokszor képesek vagyunk elfelejteni, hogy nemcsak az ember képes megsiratni a halott gyermekét, hanem az állatok is. Ez egyébként tudósok szerint is így van, az emberi agy és az állati agy között az a fő különbség, hogy előbbi tud gondolkozni, tervezni és reflektálni, de ezen kívül nagyrészt hasonló képességeik vannak – írta a Telegraph.