Így sétált át a biztonsági kapun az egyiptomi gépeltérítő

Fotó: MTI/EPA / Katja Hrisztodolu

-

Sok minden kiderült az elkövetőről, Seif Eldin Mustafáról.


Kedden szinte az egész világ azt találgatta, hogy ugyan ki és miért térítette el az EgypAir Alexandriából Kairóba tartó belföldi járatát és végül miért éppen a ciprusi Larnacában landolt a gép.

Az már tegnap kiderült, hogy terrorista támadásról szó nincsen, a férfi ugyanis leginkább a feleségéhez akart közel kerülni. Bár a dolgokat valamennyire megkavarta, hogy idővel az is követelte, hogy az egyiptomi ellenzék pár bebörtönzött női tagját is engedjék szabadon.


A letartóztatás pillanatai


Ez utóbbi követelése kevésbé meglepő, ha tudjuk, hogy 2011-ben, a nagy egyiptomi felkelés során egy egyiptomi börtönben sínylődött és éppen a tüntetéseknek köszönhetően került ki a rácsok mögül.

Ugyanakkor a rendőrségnek mesélve, hamar elengedte a politikai szálat. „Mit tehettem volna ha a feleségemet és gyerekeimet 24 éve nem láttam és az egyiptomi kormány nem is engedte?” - a Daily Mail szerint ugyanis ezt hozta fel mentségének Seif Eldin Mustafa, mondván szökött rabként feketelistára került az útlevele.

Rossz hír számára ugyanakkor, hogy felesége már bejelentette, hogy látni sem kívánja a férfit, így várhatóan ha ismét börtönbe kerül, akkor sem számíthat a látogatására. A hírek szerint a párnak négy gyermeke van, az ötödik nemrég hunyt el egy autóbalesetben.

Végül az is kiderült, hogy a férfinál csak álbomba volt, ami várhatóan megkönnyebbülést váltott ki az egyiptomi hatóságoktól, hiszen az elmúlt nap során számos támadás érte őket, hogy hogyan engedhettek fel a repülőre egy bombával rendelkező férfit.


Így jutott át a biztonsági ellenőrzésen