Így osztották a jutalmat az olimpikonoknak

Fotó: MTI/Kovács Tamás / MTI/Kovács Tamás

Minden idők legbőkezűbb olimpiai jutalmazásáról ír az Index, miután az EMMI kiadta a londoni olimpia utáni jutalmak és jutalmazás dokumentációját az Átlátszó oknyomozó oldalnak. Olyan is kapott, aki ott sem volt.


Az atlatszo.hu-val folytatott hosszú pereskedés után az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) végül ki kellett adnia, hogy a 2012-es londoni olimpia után kiknek és mekkora jutalmat osztottak.

Az Index szemezgetett a listából, melyből kiderül, hogy a nyolc arany-, négy ezüst- és hat bronzérmet hozó olimpia után a legtöbbet a csapatvezető, Molnár Zoltán kapta, 12 millió forintot. A sportigazgatónak, Szabó Bencének 10, a csapatorvosnak 9, az elnöki tanácsadónak pedig 7 milliót utaltak.

Szilágyi Áron vívó olimpiai bajnoki címe több sportvezetőnek is komoly pénzt jelentett és még az ügyintézők is kaptak 650 ezer forintot a siker után. Jutott jutalom Füleky András főtitkárnak is, aki majdnem hárommillió forintot kapott, holott, ha hinni lehet a hivatalos csapatkönyvnek, ott sem volt Londonban - olvasható az Indexen.