Vasárnapra halasztották az időmérőt, ökörködtek a Forma-1-esek

-

A heves esőzés miatt elhalasztották az Egyesült Államok Forma–1-es Nagydíjának magyar idő szerint szombaton 20 órára kiírt időmérő edzését.


A zsűri előbb 30 perccel csúsztatta el a rajtsorrendről döntő időmérőt, majd mivel a körülmények nem javultak, többször is újabb félórával eltolta a kezdési időpontot. Magyar idő szerint 23 óráig továbbra sem javultak a viszonyok, ezért a versenyigazgatóság vasárnap 15 órára (ottani idő szerint reggel 9-re) halasztotta az időmérőt. A futam elvileg magyar idő szerint 20 órakor rajtol majd.


Hamilton nyerte a szombati edzést

Pénteken szintén a rossz időjárási körülmények miatt maradt el a második szabadedzés, míg szombaton, a harmadikon nem engedték a nézőket a lelátóra, viszont a viharos körülmények között kimentek a pályára a versenyzők.

A világbajnoki címvédő és az összetettben most is élen álló Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb. A második helyen Sebastian Vettel (Ferrari), a harmadikon pedig Nico Hülkenberg (Force India) végzett. Ha vasárnap is el kell halasztani az időmérőt, akkor elképzelhető, hogy a harmadik szabadedzésen elért eredmények szerint alakul ki a rajtrács.


Rosberg általában focizással melegít a futamokra, most is előkerült a labda


Unalmukban a versenyzők, szerelők és mérnökök elkezdték szórakoztatni magukat és a nézőket: Nico Rosberg focizott, Daniel Ricciardóék texasi táncot lejtettek, de Carlos Sainz és Jos Verstappen is beült a két gyerek, ifj. Carlos Sainz és Max Verstappen autójába.