Így néz ki az Orbán-Simicska háború miatt magára hagyott M4-es

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint

-

Tavaly állították le az M4-es építését, miután a kormányfő összeveszett egykori legfőbb szövetségesével. Azóta, a jelek szerint, a kutya sem foglalkozik az épülő gyorsforgalmi út eddig elkészült részeivel.


Az Orbán Viktor és Simicska Lajos között kitört „háború" egyik következménye volt, hogy a kormány váratlanul rájött: nincs pénz az addig tervezett formájában az M4-es gyorsforgalmi útra, mert a Miniszterelnökség szerint az Európai Unió illetékesei kartellgyanút állapított meg a beruházásnál. (Ezt az EU részéről sosem erősítették meg, ők csak annyit mondtak, túlárazás történhetett.) Emiatt a kormány tavaly áprilisban úgy döntött, leállítja az út építését, melynek egyik fő kivitelezője a Strabaggal konzorciumban a Közgép volt.


Igaz, egy évvel korábban a Miniszterelnökség még megvédte a beruházást Jávor Benedek kérdésére, az ellenzéki képviselő szerint ugyanis alaposan túlárazták az M4-est. A Vs.hu helyszíni tapasztalatai szerint tavaly április óta senki nem foglalkozik az út eddig elkészült alapjával, Szolnok határában óriási, gazos meddőhányók terpeszkednek. A régi 4-es út mentén még az Új Széchenyi Tervet és a beruházást hirdető tábla is áll.


A már lassan egy éve nem épülő M4-es