Így lehet feldarabolni Európát

-

Elő a sniccert, szabjuk át Európát! Az a lényeg, hogy csak a magunkfajtával legyünk egy alakulatban. Nehogy beférkőzzenek sorainkba az olívaolaj-evők. Vagy a sörivók.


Szegény Ukrajna miatt mindenkinek meglendült a fantáziája. Akinek van üres öt perce és egy félfamentes rajzlapja, területek újraosztásán dolgozik. Pedig elkéstek, az Alphadesigner néven is ismert Yanko Tsvetkov már megoldotta a problémát. Rögtön húszféleképpen. A térképeken meg lehet nézni, hogy hol húzódik a vaj–olívaolaj határ vagy a lusta és a munkás határ Európában. Ránézésre lusta vajas népek vagyunk, és ez kábé áll is. De van meleg és homofób felosztás vagy napos–felhős darabolás is.Őrületesen nem kell komolyan venni Tsvetkov munkáját, egy végiggondolást viszont megér. Különösen az, hogy hogyan került Magyarország a mestert hívók részére Európának, amikor van otthon gányolók vidék is.


Tsvetkov térképeivel tulajdonképpen jól jártak a magyarok. Az Európa mások szerint sorozatban megússzuk például azt, hogy olyan vicces címkéket kapjunk, mint a hipokrita croissant-zabálók. Cserébe, mondjuk, nem jut nekünk olyan csodás természeti képződmény, mint az Atomtengeralattjáró-tenger. A térképek – amellett, hogy megállíthatatlanul terjednek az interneten – könyvben is megjelentek. Az Előítéletek atlaszának két kötetét együtt körülbelül hatezer forintért lehet megvenni. A szállítási díj pedig attól függ, hogy a Gyanús Egyenlősdi Államoktól vagy Merkellandból hívjuk-e be a csomagot.Aki nem érte be az amatőr térképészettel, annak csak egy nyitott Facebook-ablakra és egy térképre van szükség. Vagy a fentebb emlegetett rajzlapra. Támadja be barátait azzal a kérdéssel, hogy a piszke rendes neve egres-e (nem, mert büszke), vagy hogy a levonót matricának kell-e mondani. Jó kérdés még az, hogy a lepcsánkát miért hívják tócsninak azok, akik nem tudják, hogy az macok. A legjobb megfejtők között egy nyelvföldrajz-szemináriumi négyest sorsolunk ki.