Így kerül spirálba egy rákbeteg nő Magyarországon

-

Először csak az albérlet kauciójához vett fel kölcsönt, ma már a melldaganattal az utcán él a 42 éves szegedi nő. A Délmagyar tudósítása szerint már ajánlottak fel vidéki szállást a nőnek, de a havi 26 ezer forint jövedelméből az utazásra sem futja.


Kopasz Mónika két évvel ezelőtt került lejtőre, amikor a lakhatását csak úgy tudta megoldani, hogy a Providenttől 120 ezer, majd 70 ezer forint hitelt vett fel az albérlethez szükséges kaucióra. Azután a hitelt sem tudta fizetni, majd az albérletet sem, így az elmúlt hónapokban már egy ismerősénél húzta meg magát éjszakára.


Közben azonban melldaganatot diagnosztizáltak nála. Mivel azonban nincs otthona, ezért eddig sem a műtétet, sem a kemoterápiás kezelést nem tudta vállalni. Most még az eddigi éjszakai szálláshelyét is elveszti, tehát utcára kerül.

Rokkantsági nyugdíjt hiába kért: 284 munkanapja hiányzott hozzá, hogy megkapja. Így 26 ezer 420 forint egészségkárosodási támogatásból él.

A lap tudósításai alapján már volt olyan, aki lakhatást ajánlott fel a nőnek, de Szegeden kívül, ami azt jelentette volna, hogy a 26 ezer forintból még az utazási költséget is állnia kellett volna a kezelések alkalmával.