Így jár, aki jól véd a Liverpoolban

Fotó: AFP / JUSTIN TALLIS

-

A klub új, öt évre szóló szerződést kötött a csapat belga kapusával, Simon Mignolet-val, akinek így 2021-ig biztos a helye az Anfield Roadon.


Mignolet szerződéséből még két és fél év hátra volt, azonban a Liverpool vezetősége egy pillanatig sem kívánta bizonytalanságban tartani a kapust, és egy új, öt évre, 2021-ig szóló szerződést tett elé, amit a 27 éves belga alá is írt.

„Nagyon örülök, hogy hosszú távon is részese lehetek a Liverpool terveinek – mondta a klub honlapján a magyar válogatott kapus, Bogdán Ádám klubtársa. - Tudom, hogy az új szerződés még nagyobb felelősséggel jár, de éppen most érek abba a korba, amire azt mondják, hogy a legjobb a kapusoknál.”

Mignolet 2013-ban a Sunderlandtől érkezett az Anfield Roadra, és akkor heti 60 ezer fontért írt alá, az új szerződés pénzügyi részletei viszont nem ismertek. Mignolet teljesítményével nagyon elégedett a csapat vezetőedzője, Jürgen Klopp, aki érkezése után a Premier League egyik legokosabb kapusának nevezte belgát. Habár voltak időszakok, amikor a manapság a kapuból kirobbanthatatlannak látszó belgát is sok támadás érte, idén parádés teljesítményt nyújt – a PL egyetlen kapusa sem tud nála több kapott gól nélküli meccset felmutatni.

Klopp pedig éppen a napokban zárta ki, hogy a Liverpool megpróbálná szerződtetni a Stoke City angol válogatott kapusát, Jack Butlandet. Mignolet helye így biztos, mögötte pedig már az Aberdeenből kölcsönből visszatérő Danny Ward a második számú kapus, miután a két egymást követő meccsen is hibázó Bogdán Ádám elveszítette edzője bizalmát.