Így forgatnak ki egy idős embert a vagyonából

Fotó: F1online RF / Paul

-

Több mint félmillióba került, hogy a nyugdíjas rossz nővel kezdett.


Vádat emelt a Nagykanizsai Járási Ügyészség egy 24 éves nő ellen a bűncselekmény felismerésére (elhárítására) idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére folytatólagosan elkövetett csalás bűntette, lopás vétsége, valamint magánokirat-hamisítás vétsége miatt.

A legutóbbi büntetéséből két éve szabadult terhelt egy 82 éves férfit fosztott ki a legkülönbözőbb módokon. Miután a Kovács Mónika álnéven bemutatkozó nő az idős férfi bizalmába férkőzött,


01

rávette, hogy hogy az egyik nagykanizsai  elektronikai üzletben  vegyen neki egy mobilt és egy TV-t azt ígérve, hogy  a felvett 223 ezer 380 forint hitel törlesztését majd fizeti. Ehhez képest a készülékeket odaadta másnak, de persze nem fizette a részleteket


02

Nem sokkal később  rávette, hogy hitelt vegyen fel neki. A hitelügyintézőt a lakására hívta, ahol a sértett  százezer forint  hitelt vett fel a saját nevében, de a terhelt számára, aki azt ígérte, hogy a hitelt majd ő fogja fizetni.  A törlesztő részleteket ígérete ellenére nem fizette meg, így a sértettnek a kamatokkal együtt 186 ezer 400 forintos kárt okozott.


03

Nyugdíjfizetéskor a sértett 136 ezres nyugdíjából 120 ezret elrakott. 


04

Ezek után nem meglepő, hogy a sértett lakásáról is ellopott 50 ezer forintot.


Az ügyészség nem volt rest és összeadta az okozott kárt: az idős sértettnek 577 ezer 980 forintja bánja, hogy találkozott “Kovács Mónikával”.

A nőt azóta egy korábbi ügyben a bíróság már jogerősen 2 évi és 2 hónapi fegyházbüntetésre ítélte, egy másik ügye pedig bírósági szakban van. Ebben az ügyben a Nagykanizsai Járásbíróság hoz majd ítéletet.