Így fogták el az időseket meglopó álrendőröket

Fotó: MTI / Lakatos Péter

-

A három férfi és a nő összesen öt alkalommal rendőrnek adta ki magát Budapest II., V. és XIII. kerületében, így jutottak be áldozataik házába.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi főosztály Betörési osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást Sz. Anita 41 éves, Sz. Kálmán 43 éves és J. Gábor 35 éves érdi, valamint Sz. Tamás 30 éves tárnoki lakosok ellen – írja a Police.hu.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a három férfi és a nő 2015 decembere és 2016 februárja közötti időben összesen öt alkalommal rendőrnek adta ki magát Budapest II., V. és XIII. kerületében. A négy személy hatósági eljárást színlelve megtévesztette az idős sértetteket, figyelmüket elterelte, majd ékszereiket, műtárgyaikat és készpénzüket eltulajdonította.

A BRFK Bűnügyi bevetési osztályának, valamint Betörési osztályának munkatársai 2016. február 8-án 11 óra 35 perckor Budapest VIII. kerületében igazoltatták Sz. Anitát, Sz. Kálmánt és Sz. Tamást, akik kocsijában rendőri jelleggel ellátott ruhadarabokat, bilincset, az eredetire hasonlító rendőrjelvényt, rendfokozat- és állományjelzőket, valamint ékszereket, mobiltelefonokat és nagy mennyiségű készpénzt találtak.Az intézkedés során a nyomozók megállapították, hogy a három személy aznap egy angyalföldi idős sértettet lopott meg. Az onnan eltulajdonított kilenc darab arany gyűrűt egy józsefvárosi ékszerkereskedésben értékesítették, amikor elfogták őket a rendőrök. Az üzletben a nyomozók az ékszereket lefoglalták.

A két férfit és a nőt előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A bűncselekménnyel összefüggésbe hozható negyedik férfi ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság elfogató parancsot adott ki. J. Gábort végül 2016. február 10-én 12 óra 45 perckor Érden fogták el a rendőrök. Előállítását követőn őt is gyanúsítottként hallgatták ki.

Velük szemben a további eljárást – őrizetbe vételük mellett – a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi főosztály Betörési osztálya folytatja le, egyúttal előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. Az illetékes bíróság 2016. február 10-én elrendelte Sz. Kálmán előzetes letartóztatását, valamint Sz. Anita és Sz. Tamás házi őrizetét, míg J. Gábor ügyében a mai nap folyamán hoz döntést.