Így bújnak ki a magyar embercsempészek a felelősség alól

-

Egy kameruni megállapodott – eddig ismeretlen – társával, hogy annak autójával pár száz euróért három külföldit Magyarországról Bécsbe visz.


A kameruni férfi magyar rendszámú autóval akarta Ausztriába csempészni külföldi utasait. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága embercsempészés bűntett elkövetésének meglapozott gyanúja miatt indított eljárást a 37 éves kameruni N. D. F. ellen.

Az újbudai rendőrök 2015. augusztus 22-én 3 óra 30 perc körül egy budapesti benzinkútnál ellenőrizték a magyar felségjelzésű személyautót vezető 37 éves kameruni férfit és utasait. A gyanúsított 2 szír és 1 palesztin személyt szállított, akiket egy előre meghatározott összegért külföldre akart csempészni.

N. D. F.-et a nyomozók bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A kameruni férfival szemben a további eljárást embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a BRFK Felderítő Főosztálya folytatja le.