Igazi őszi idő köszönt ránk

-

Napos idő várható, de erős lesz a szél, ezért a hőmérséklet elmarad az ilyenkor szokásostól, főleg a hajnalok lesznek hűvösek. Itt-ott záporok is lehetnek.


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint hétfőn kezdetben napos időre számíthatunk, majd délután erősen megnövekszik a felhőzet, de csak elvétve (főleg az északi tájakon) alakulhat ki zápor. Erős lesz továbbra is az északnyugati szél.

Reggel 7 és 12 fok közé süllyed a hőmérséklet. Délután is hűvös lesz: csak 17 és 22 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők – ez 4-5 fokkal hűvösebb a sokéves átlagnál. Hidegfronti hatás terheli szervezetünket. Erős oldalszél nehezíti a közlekedés.

Kedden is többórás napsütésre van kilátás, kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem fordul elő. Élénk lesz az északnyugati szél, néhol erős széllökések is lehetnek. Reggel már szinte mindenhol 10 fok alatt alakul a hőmérséklet, délután 19 fok körüli őszi idő lesz.

Szerdán és csütörtökön változóan felhős idő lesz mindkét nap, többórás napsütéssel. A délután megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan valószínű zápor. Reggelente 7, délutánonként 20-21 fok várható.

Pénteken napközben erősen megnövekszik a felhőzet és délután már szórványosan lehet eső, záporeső. 20-21 fok körül alakul a maximum.

A hétvégén előre láthatóan gyakran lesz erősen felhős az ég. Szombaton többfelé, vasárnap elszórtan várható eső, zápor. Kissé melegedhet a levegő.