Ifjabb Ocskay Gábort is beválasztották a hoki Hírességek Csarnokába

Fotó: MTI / Bodnár Boglárka

-

fjabb Ocskay Gábort is beválasztották a jégkorong hírességeinek csarnokában


Az IIHF csütörtökön tette közzé a 2016-os listán szereplők nevét. A bejelentés szerint a néhai magyar kiválóság mellett olyan hokisokat és edzőket választottak be, mint Peter Bondra, Szergej Fjodorov, Valerij Kamenszkij, Ville Peltonen, továbbá Pat Quinn és Ben Smith.
A sportág nagyjait tömörítő sportági Hall of Fame-nek eddig két magyar tagja volt Pásztor György és Schell László személyében.
„René Fasel, a nemzetközi szövetség elnöke személyesen hívott fel, amikor kiderült, hogy Gábor fiamat jelölik a díjra. Azt, hogy bekerült a Hírességek Csarnokába, most tudtam meg” – nyilatkozta idősebb Ocskay Gábor az MTI-nek. Elmondta, hogy fia számára szent volt a sport, a munka és a játék iránti alázat.

„Szerencsém volt, mert a fiam a saját teljesítményével, odaadásával vívta ki az elismerést. Egy édesapa, egy család és a teljes magyar jégkorong-társadalom számára óriási megtiszteltetés, hogy beválasztották őt a Hírességek Csarnokába”– mondta az édesapa. Úgy fogalmazott, hogy fia nagy űrt hagyott maga mögött, ugyanakkor – tette hozzá – már öt éve működik a nevét viselő akadémia, amely a tehetségek útját egyengeti.