Időt húzott a hátvéd, torkon rúgta egy néző a megye II.-ben

-


Tömegverekedés miatt idő előtt kellett lefújni az egyik Heves megyei II. osztályú focimeccset tavaly tavasszal, miután egy pályára berohanó néző karaterúgással terítette le az egyik játékost, aki súlyos sérülést szenvedett, írja az ügyészség.

A Hevesi Járási Ügyészség az eset kapcsán most három személlyel szemben emelt vádat.

2014. március 22-én délután, Kömlőn rendezték az Erdőtelek SE - Tiszanána FK meccset, melyen az I. rendű vádlott nézőként, a II. rendű vádlott a tiszanánai, míg a III. rendű vádlott az erdőtelki csapat játékosaként vett részt.

A mérkőzés 82. percében az Erdőtelek vezetést szerzett, a gólöröm azonban nem tetszett a tiszanánai labdarúgóknak, mert ők mielőbb folytatni akarták a játékot. Amikor aztán a középkezdéshez leállított labdát a harmadrendű vádlott időhúzási céllal elrúgta, tettlegességig fajuló vita alakult ki közte, és a Tiszanána csatára, a másodrendű vádlott között, mely miatt a játékvezető mindkettőjüket kiállította.

Az egymást továbbra is becsmérlő labdarúgók még el sem hagyták a játékteret, amikor nagyszámú szurkoló tódult be a pályára, és ütlegelni kezdték az időhúzó harmadrendű vádlottat. A játékvezető ezért idő előtt, a mérkőzés 84. percében lefújta a találkozót.

Az elsőrendű vádlott ekkor - egy másik szurkoló vállán megtámaszkodva – nagy erővel nyakon rúgta a kiállított erdőtelki hátvédet, akinek ennek következtében kitörött egy foga, továbbá az arcán zúzódásokat szenvedett, és levegőgyülem alakult ki a nyakán. Ez utóbbi sérülése 8 napon túl, kb. 2 hét alatt gyógyult.

A Hevesi Járási Ügyészség a vádlottakat - mint társtetteseket - nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével, a visszaesőnek minősülő, többszörösen büntetett előéletű szurkolót pedig ezzel halmazatban súlyos testi sértés bűntettével is vádolja.

A Hevesi Járási Ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság az I. rendű vádlottal szemben végrehajtandó, míg a II. és a III. rendű vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, és rendelje el az I. rendű vádlott korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének a végrehajtását is. Az ügyészség ezen túlmenően indítványozta azt is, hogy a bíróság az I. rendű vádlottat tiltsa el az MLSZ-meccsektől és a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezze a nyomozásban keletkezett bűnügyi költség megfizetésére.