Idősek otthonának lakóit zaklatta szexuálisan egy 25 éves brit nő

Fotó: AFP / JIM WATSON

-

Videofelvételeket is készített, majd elküldte azokat a barátjának – írta a Daily Mail.


A 25 éves Christina Sethi, a dél-nyugati Devonban dolgozott éjszakai ápolóként egy idősek otthonában, ahol három gondozottat – egy-egy nyolcvanas éveiben járó nőt és férfit, és egy 101 éves nőt – zaklatott szexuálisan. Az eseteket fel is vette videóra, majd elküldte őket a barátjának, hogy annak „szexuális örömöt” okozzon.


A két nőből az egyik szellemileg teljesen leépült, a férfit pedig kifejezetten azért választotta, mert úgyse fog emlékezni arra, hogy mi történt. Az elkövetőt a rendőrség züllöttnek és manipulálhatónak írja le, most 10 évet kapott.

Az esetre azután derült fény, hogy egy férfi a nemrégiben megvásárolt gépén megtalálta a felvételeket.

Az áldozatok nem igazán tudták, hogy mi tett velük a nő, az egyikőjük a rendőrségnek annyit tudott elmondani, hogy „tudta, valami történt”. A 101 éves nővel készült hét és fél perces videó azzal zárul, hogy az idős nő szájához emeli a kezét, és azt kérdezi tőle: „na, milyen volt?” A nő próbált ellenkezni, de Sethi azt mondta neki, hogy ő nem csinált semmi rosszat.

A bántalmazott férfi vak, sebezhető és szellemileg leépült, de ő is megkérdezte a nőtől, hogy „mit csinál”.

Christina Sethi a bíróság előtt azzal védekezett, hogy nagyon szerette a barátját, és mindent megtett volna érte. A férfit meggyanúsították a közreműködéséért, de végül nem emeltek ellene vádat.