Időre elkészült a Spacey-mentesített mozifilm

Forrás: AFP

-

A rendező a botrány kirobbanása óta nem hallott Kevin Spacey felől.


Ridley Scott kilenc nap alatt forgatta újra Christopher Plummerrel A világ összes pénze című film kivágott jeleneteit. A filmben korábban a szexuális zaklatási botrányba keveredett Kevin Spacey szerepelt. A december 25-én debütáló film rendezője azt mondta: októberre már dobozban volt a film. Spacey egy fontos szerepet játszott, a dúsgazdag olajmágnás, J. Paul Gettyt, akinek elrabolják a 16 éves unokáját.

Mikor a Spacey elleni szexuális zaklatási vádak felmerültek, nagyon gyorsan kellett reagálnia, és pár nap alatt megszervezte a jelenetek újraforgatását. A film női főszereplője, Michelle Williams és Mark Wahlberg is azonnal beleegyezett, hogy a Spacey helyére beugró Plummerrel ismét felvegyék a közös jeleneteket.

Plummer azt mondta: nagyon izgatottá tette, hogy Scott-tal dolgozhat, és amint elolvasta a forgatókönyvet, azonnal elvállalta a szerepet.

Wahlberg szerint mindannyiuk számára az volt a legfontosabb, hogy a Spacey-ügyben nyilvánosság elé állt áldozatok érzéseire tekintettel legyenek. Nem ritka, hogy egy film egyes részeit újraforgatják, vele is történt már ilyesmi. Ez Scott döntése volt, és mindenki támogatta.

Scott mindent elkövetett, hogy a produkció az eredetileg kitűzött időre a mozikba kerüljön, már csak azért is, mert januárban érkezik Danny Boyle Trust című munkája, amely ugyancsak a Getty-emberrablást dolgozza fel. Szerinte a korábban Spacey-vel leforgatott jeleneteket a rendezői változatban sem tartják meg, a film csak Plummerrel látható majd.

Scott azóta nem hallott Spacey felől, amióta botránya miatt eltűnt a nyilvánosság elől. „Nem tudom hol van. A föld alá bújt.” Jó lett volna, ha a színész vagy egy megbízottja felhívja, de „most már túl késő”. A filmet január 25-től vetítik a magyar mozikban.