Idomárját megölve, hátán turistákkal a vadonba menekült egy elefánt

-

Thaiföldön történt mindez, egy túra közben. A turistákat megtalálták, nem esett bajuk.


Az állatot órákkal később találták meg a Thaiföld északi részén lévő Csiangmai közelében. A három riadt kínai turista - szülők gyermekükkel - még mindig az elefánt hátán ültek. Ők nem sérültek meg. Az állatot lenyugtatták a rendőrök és visszavezették a táborhelyre.

Egyelőre nem tudni, miért támadt az elefánt. Trénere nem volt közeli kapcsolatban az állattal, a férfi ugyanis csak három nappal korábban állt munkába - közölte a rendőrség.

Edwin Wiek állatvédő szerint az ilyen esetek az állatok kizsákmányolása miatt történnek. Az országban nagyon keresettek mind az elefántok, mind az idomítók, mivel nagyon népszerűek a turisták körében az elefántos túrák.

„Az állatoknak gyakran reggel fél kilenctől naplementéig kell dolgozniuk, pihenő nélkül. Az ilyen esetek egyre gyakoribbak lesznek, ha nem gondoskodnak megfelelően az elefántokról” - véli Wiek.

Júniusban egy thai férfit megölt, egy másikat pedig megsebesített egy elefánt egy vízpart menti étteremben. A két áldozat az állat vezetőjével beszélgetett, amikor az elefánt hirtelen lecsapott.

Thaiföldön becslések szerint 4000 elefánt él fogságban, és csupán mintegy 2500 vadon.