Időközi választás Veresegyházán és Egerszalókon

Fotó: MTI Zrt. Fotószerkesztőség / Ujvári Sándor

-

Mindkét településen haláleset miatt választanak, Egerszalókon a polgármester, Veresegyházán egy önkormányzati képviselő halt meg. Veresegyházán a Fideszt kizárták.


Egerszalók tavaly októberben választott polgármestere februárban meghalt, ezért kell időközi választást tartani. Hat jelölt indul, mind függetlenként. Varga István borászt, az egyik független képviselőt a Fidesz támogatja; állítólag negatív kampány is indult egy másik független jelölt, Tóth Katalin orvos ellen, akit hírek szerint a Jobbik támogat – írja az Index.

Veresegyház egyik októberben választott önkormányzati képviselője, Harcos György (Szolgálattal Veresegyházért Egyesület, SZOVE) januárban halt meg. Heten indulnak a mandátumáért Veresegyház 3. választókörzetében. A SZOVE egyébként nagyon sikeres volt az önkormányzati választásokon, nyolc körzetből hetet megnyert a Fidesz ellenében.

A Fideszt pedig már most kizárták, ugyanis az ajánlóívre elfelejtette ráírni az aláírást gyűjtő nevét, illetve alá se írták a lapot. Veresegyházon a baloldali pártok indulnak és a Jobbik.