Idióta szertartással szívatják a kínai stewardesseket

-

Viharos gyorsasággal terjednek a neten azok a képek, amelyeken egy kínai légitársaság stewardessei arcukat eltakarva egy repülőgép poggyásztartóiban fekszenek. Állítólag egy fajta beavatási rítus gyanánt kényszerítik a női munkatársakat a csomagok helyére.


A Kunming Airlines légitársaság fedélzeti személyzete egy fajta beavatási rituáléként a 30-50 órát repült stewardesseket arra kényszeríti, hogy befeküdjenek az utastérben lévő, felfelé nyíló poggyásztartókba – írja a BBC. A Twitterhez hasonló kínai közösségi oldalon, a Weibón terjedő képek egyikén az is látható, hogy egy biztonsági ember pózol a bezárt kolléganőjével, ezért azt feltételezik, hogy a biztonságiak tartják fogva a stewardesseket.


Az Asia Times szerint ez a gyakorlat már 4-5 éve bevett a légi társaság személyzeténél, és a légikisasszonyok, ha kelletlenül is, de végigcsinálják a röhejes procedúrát, mert féltik az állásukat.A Kunming Airlines légitársaság azonnal vizsgálatot indított, és kijelentette, hogy a munkahelyi zaklatás minden formáját elítélik.

A fogva tartás szerintük nem veszélyeztette a repülésbiztonságot, mert a gépek a képek elkészültekor a földön voltak. Ezzel szemben több Weibo-felhasználó is a felháborodott, mivel úgy gondolják, hogy a légiutas-kísérők az ideges vagy a nehéz természetű utasokat nem kezelhetik ugyanakkora hatékonysággal, ha közben ők maguk is meg vannak félemlítve.