Idén is meghirdették az Innovációs Nagydíjat

-

Huszonötödik alkalommal hirdette meg együttműködő partnereivel közösen a Magyar Innovációs Alapítvány az Innovációs Nagydíj pályázatot, amely az év legjelentősebb műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítményét ismeri el. A pályázaton a legsikeresebb magyar startupot is díjazzák.


A 25. Innovációs Nagydíjra 2017. február 15-ig lehet jelentkezni, és a nagydíj mellett további öt kategóriában adnak át szakmai innovációs díjat 2017. március végén, az Országházban.

Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) alapító elnökének tájékoztatatása szerint a beérkező pályázatokat egy 19 tagból – egyetemi professzorokból, vállalati vezetőkből, az innovációs nagydíjat korábban elnyert vállalatok vezetőiből – álló független bíráló bizottság értékeli. A díjak odaítélésénél döntő szempont a többlet árbevétel elérése az innováció révén.

Idén külön kategóriát indítottak a nagy növekedési potenciállal rendelkező, korai fázisú vállalkozások számára: a MISZ Startup innovációs díját a legeredményesebb, 2014. január 1. után alapított startup vállalkozásnak ítélik oda. A zsűri három szempont szerint értékeli a beérkezett pályázatokat: a legfontosabb a gazdasági eredmény, de fontos az innováció foka, illetve az ötlet társadalmi hasznossága is.

A MISZ elnöke kiemelte: az elmúlt 24 évben a pályázat keretében 1119 innovációs teljesítményt ismertek meg, közülük 189 kapott elismerést. Az innovációs nagydíjat elnyert cégek között 7 nagyvállalat, valamint 15 kis- és közepes vállalat is található.