Idén a tavalyinál is több menekült jöhet az osztrák hírszerzés szerint

-

A katonai hírszerzésnek a kormány számára készített, és nyilvánosságra került jelentése szerint 2016-ban Afganisztánból jöhetnek a legtöbben, Afrikából pedig Líbiából és Egyiptomból indulnak majd el a menekültek.


A Die Presse és a Kronen Zeitung című lapok által bemutatott elemzés szerint ha nem változtatnak az unió külső határainál a migrációs helyzet kezelésén, megismétlődnek a 2015-ös számok.

A dokumentumban az áll, hogy Törökország nincs olyan helyzetben és nem is hajlandó arra, hogy megegyezzen az Európai Unióval. A hírszerzés szerint 2016-ban Afganisztánból érkezhetnek a legtöbben, jelenleg havonta 80 ezren indulnak el onnan Európa felé.

A jelentés szerint az Afrikából érkező menekültek száma a helyi konfliktusok és a népességnövekedés miatt "kimeríthetetlen", idén jellemzően Líbiából és Egyiptomból indulnak majd el menekültek.

Ausztriában 2015-ben összesen 90 ezren nyújtottak be menekültkérelmet, és szeptembertől az év végéig mintegy 800 ezren utaztak át Ausztrián. Idén február közepéig már 11 500 kérelem érkezett be az osztrák hatóságokhoz.

A Der Standard című lap hétfői beszámolója szerint azonban kevesebb menekült érkezik Ausztriába, februárban a decemberi szám harmadát észlelték.