Ideje búcsút vennünk Kobe Bryanttől

Fotó: Getty Images / Rob Carr

-

Az idény végén visszavonul az elmúlt két évtized legfontosabb kosarasa. Egy jó játékossal és egy nagy egyéniséggel is szegényebbek leszünk.


A Kobe-marháról kapta a nevét, Philadelphiában született, Olaszországban élt gyerekként, középiskola után ment az NBA-be, zsákolóbajnok, minden idők legfiatalabb All-Star-játékosa. Amúgy meg egy elviselhetetlen ember; nem tűri, ha valaki nem akar győzni körülötte; munkamániás, 2003-ban megvádolták, hogy megerőszakolt egy nőt, ötszörös bajnok, kétszer nyert olimpiát, egyszeres MVP, 20. szezonját játssza ugyanabban a csapatban, mindig is le akarta nyomni Michael Jordant…, és még folytathatnánk. Kobe Bryanttől 2016 nyarán biztosan elbúcsúzik az NBA közönsége. Egy versben köszönt el szerelmétől, a kosárlabdától.


Mindenki el akar köszönni Kobe-tól


Majd a bejelentés után hirtelen kiderült, amit valójában mindenki tudott, hogy milyen sokat is jelentett Kobe Bryant ennek a ligának, a kosárlabdának, a szurkolóknak. A Bleacher Report azonnal készített egy hangulatos videót, kiragadva egy bekezdést a versből:A Pacers elleni első hazai meccsen mindenki megkapta kinyomtatva Kobe versét A pocsékul szereplő Lakers jegyirodáját egyébként megrohamozták, mert mindenki szeretné még a parketten látni kedvencét. Az utolsó meccsét április 13-án játsszák a Utah Jazz ellen a Staples Centerben, és a bejelentés után két órával már megnégyszereződött a legolcsóbb jegyek ára erre a meccsre. Újabb párhuzam azzal, aki utoljára ilyen méltósággal búcsúzott: Ugye tudja mindenki, 1998-ban ki dobta utolsó kosarát Bulls-mezben a Jazznek?

Celtics-szurkoló is írt szívhez szóló levelet a gyűlölt ellenségnek arról, mennyire fog hiányozni, hogy utálhassák. hát létezik ennél nagyobb elismerés?


Két olasz fan kirúgatta magát a munkahelyéről, és minden pénzét arra költötte, hogy egyszer élőben láthassa kedvenc játékosát Philadelphiában, Bryant szülővárosában. Bejutottak, és láthatták, ahogy abban az arénában mutatták be hazai játékosnak járó tisztelettel, ahol egy All-Star-gálán elért MVP-cím után is csak fújolták.Majd Washington következett, ahol az öreg Kobe 10 évet fiatalodott, megrázta magát, és dobott 31 pontot. Valójában a Lakers eredményei másodlagosak ebben a szezonban, Kobe-t óriási tisztelet fogja övezni mindenhol, lesz ideje meghajolni minden arénában, elbúcsúzni minden várostól, minden jelenlévőtől. Valaki már volt olyan jó, hogy összegyűjtötte, hol és mikor teszi majd ezt.

A Trash Talk egyik kiemelt témája december 4-én a BÚCSÚ, a sztárokhoz méltó és hozzájuk méltatlan visszavonulás. A műsorvezető Szaniszló Csaba Bencsics Márkkal, Szuper Leventével és Tőrös Balázzsal beszéli ki az NBA, az NFL és az NHL történéseit. A műsor 19:30-kor kezdődik a Sport1-en.