Ideiglenesen felfüggesztették az ellenőrzést Hegyeshalomnál

-

Megszűnt a torlódás az M1-es autópályán Hegyeshalom térségében, miután az osztrák rendőrség ideiglenesen felfüggesztette a szúrópróbaszerű ellenőrzést a határátlépési pontnál - tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.


Az M1-es autópályán a reggeli órákban csaknem egy kilométeres torlódás alakult ki, miután reggel 7 órától szúrópróbaszerűen ellenőrizték az Ausztriába belépő autókat az osztrák rendőrök.


Itt most ideiglenesen felfüggesztették a szúrópróbaszerű ellenőrzéseket, de a Kópháza-Sopronkeresztúr (Deutschkreuz) határátlépési pontnál jelenleg is tart az ellenőrzés. Itt azonban a gyér forgalom miatt nincs torlódás.


Ásotthalomnál sincs torlódás, az itteni határátkelőt szerda délelőtt zárták le. Úgy tűnik, a magyar és a szerb autósok időben értesültek az átkelő lezárásáról, mert csak német rendszámú autót vezető törökök várakoztak tanácstalanul az átkelő előtt – tapasztalta az MTI tudósítója.
Azonban a helyszínen nincs semmiféle hivatalos tájékoztatás arról, hogy hol lehet átjutni a határon, hivatalos embert csak a sorompó után, hallótávolságon kívül lehet látni, így az MTI tudósítója igazította útba a török sofőröket.


A határ környéki utak mentén szerda délelőtt számos migránscsoporttal lehetett találkozni. Velük szemben az környéken cirkáló rendőrök intézkednek.