Idei utolsó ülését tartja a parlament

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

A képviselők idén utoljára interpellálhatják a kormányt ma az Országgyűlésben.


A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés 11 órakor a közelmúltban elhunyt Devánszkiné Molnár Katalin volt szocialista országgyűlési képviselőre történő emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

Ezt követően hangozhatnak el az interpellációk, ezúttal egy órában, amelyeket az azonnali kérdések és a kérdések követnek további egy, valamint fél órában.

A parlament honlapján elérhető információk alapján az interpellációs időszakban a kormánypárti padsorokból Bánki Erik (Fidesz) arról kérdezi a nemzetgazdasági minisztert, minek köszönhető a beruházások idén tapasztalt növekedése, míg Firtl Mátyás (KDNP) arra vár választ az emberi erőforrások miniszterétől, hogy a kormány miként segíti a nyugdíjasokat.

Ellenzéki oldalról az MSZP-s Korózs Lajos szintén Balog Zoltánt interpellálja, azt kérdezve, "miért nincs diszkriminációtól mentes korhatár előtti nyugdíj?".

A jobbikos Z. Kárpát Dániel miniszterelnöknek címzett interpellációjának címe: „Miért hagynak tömegeket az út szélén?”.

Az LMP-ből Schmuck Erzsébet a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli minisztertől azt kérdezi, hogy a beruházás az "évszázad korrupciója" lesz-e.

Az Országgyűlés kedden összesen huszonnyolc előterjesztés elfogadásával zárja ez évi munkáját.