„Idegileg kikészült mindenki” az új MLSZ-sportigazgatótól

Fotó: MTI/MTVA / Koszticsák Szilárd

-

A magyar U17-es válogatott leszerepelt az Európa-bajnoki selejtezőkör elitkörében, egyesek szerint pont Bernd Storck miatt.


Egy gól és egy pont – ennyire volt képes a magyar U17-es válogatott az Európa-bajnoki selejtező magyarországi elitkörében. Belvon Attila együttese múlt hét pénteken kikapott 1-0-ra a csehektől, vasárnap 0-0-t játszott a skótokkal, szerdán pedig 2-1-es vereséget szenvedett Boszia-Hercegovinától. Így a csoport utolsó helyén végzett.


A Borsonline nevük elhallgatását kérő forrásokkal beszélgetett Bernd Storckról, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) új sportigazgatójáról, aki két hét alatt átvette az irányítást a magyar utánpótlás-futball fölött. „Idegileg kikészült mindenki”, mióta Storck itt dolgozik – mondta egyikük, míg egy másik személy szerint


az U17-es csapat mostani eredménye nem csak Belvon Attila felelőssége.

Belvon a Borsonline forrása szerint szisztematikusan építette a csapatát, egészen addig, míg Storck meg nem érkezett és bele nem szólt a munkájába. Át kellett alakítani a csapatot, két héttel a torna előtt. „Olyan játékosok ölthették magukra a válogatott mezt, akik addig csak hébe-hóba kerültek a gárda közelébe, vagy akik közvetlenül a viadal előtt kaptak először meghívót” – állította egy nyilatkozó.


Belvon edzését Storck szintén megszakította. Onnantól kezdve csak végrehajtó szerepe volt. Amit mondtak neki, megcsinálta

– írja forrására hivatkozva a lap, idézve egyik informátorát:


Meglehet, ha Belvon végigmehet a megkezdett úton, ugyanez az eredmény születik. Ám a közvélemény csak akkor láthat tisztán, ha megismeri, milyen folyamatok zajlanak a háttérben.

Lájkolj minket a Facebookon!