Ibrahimovic visszatért, rangadót nyert a PSG

Fotó: AFP / FRANCK FIFE

-

Marcelo Bielsa csapata hiába próbálkozott rengetegszer, hiába futotta végig ugyanolyan fáradhatatlanul a meccset, mint a korábbiakban, a Laurent Blanc által edzett, minőségi fölényben lévő Paris Saint-Germainnel nem bírt.


Paris Saint-Germain–Olympique Marseille 2–0
Gólszerző: Lucas M. (38.), Cavani (85.)

A két, abszolút támadó felfogású csapat találkozója nagyon látványos meccset ígért, és ezt meg is kaptuk: a mindig rohanó, mindig préselő marseille-iek többször zavarba hozták a párizsiakat a meccs első szakaszában, több veszélyes próbálkozásuk is volt, és az egész első félidő tekintetében is ők voltak aktívabbak. Viszont a posztonkénti összehasonlítást a játékosaik minősége alapján nyerő hazaiak játékában is benne volt a lehetőség, főleg gyorsan végigvitt akciók révén, és a vezetést is ők szerezték meg a 38 percben.

Az uruguayi Edinson Cavani kényszerítőzött Ezequiel Lavezzivel a vendégek tizenhatosának jobb sarkánál, majd az argentin támadó középre adott labdájából a bent érkező brazil Lucas Moura hozta ki a maximumot azzal, hogy gyakorlatilag blokkolta Benjamin Mendy felszabadítási kísérletét.A második félidő az elsőhöz hasonló tempóban kezdődött: egy kis keménykedés után folytatták a csapatok a rohanást, és jöttek a helyzetek is mindkét oldalon, de a támadók rendre elfuserálták a lehetőségeiket. Ezen úgy próbált változtatni Laurent Blanc, hogy beküldte a szeptember 21. óta saroksérülés miatt hiányzó Zlatan Ibrahimovicot, illetve Yohann Cabaye is beszállt egy sorral mögé.

Persze, az se jött rosszul a hazaiaknak, hogy Clément Turpin nehezen érthető módon kiállította a keményen és szabálytalanul, de véletlenül sem piros lapot érően belépő Giannelli Imbulát a 78. percben.Itt már talán el is dőlt volna a meccs, ha nem a rendes játékidő hosszabbításában, 5–0-ás előnynél is letámadó Marseille az ellenfél, úgyhogy kellett még egy gól a meccs lezárásához. Ezt pedig Edinson Cavani fejelte be gyönyörűen Serge Aurier pontos centerezéséből – az akciót egyébként Ibra indította, egy jobb szélre kidobott labdával.Mindkét társaság rengeteget próbálkozott a meccsen, de a vendégek (j) alig találták el Salvatore Sirigu kapuját, míg a PSG (b) sokkal pontosabban célzott.A Paris SG ötödik egymás elleni tétmeccsüket nyerte 2–0-ra, amivel egy pontra zárkózott föl a listavezető Marseille mögé. Talán a bajnokság végkimenetele szempontjából is különösen fontos találkozón győzött Blanc csapata, amely nemcsak a behúzott rangadótól nyert önbizalommal, hanem egyben az Ibrahimovic visszatérése által jelentett plusszal vághat neki a Ligue 1 következő szakaszának a válogatott szünet után.