Ibrahimovic parádézott, két gól, két gólpassz

Fotó: AFP / THOMAS SAMSON

-

A svéd csatár a Paris Saint-Germain minden góljában benne volt a Reims ellen. Lassan matematikailag is bajnok a PSG.


A Chelsea elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után többen is azt mondták, hogy jó csapat a Paris Saint-Germain, de még jobb is lehetne, ha Zlatan Ibrahimovic nem lassítaná le az Edinson Cavanira és Angel Di Mariára épített támadójátékot.

A francia bajnokság 27. fordulójában aztán a 34 éves svéd csatár megmutatta, hogy van még benne bőven spiritusz. A 12. percben gyönyörű gólpasszt adott Gregory van der Wielnek, majd a Reims egyenlítése után ő maga vette vissza a vezetést.


Az első gólpassz


Az első gól


A félidő utolsó momentumaként még Cavaninak is adott pazar gólpasszt, hogy a második félidő közepén személyesen zárja le a meccset, egy igazi „Ibrás” góllal. A svéd 23 góllal – természetesen – vezeti a góllövőlistát, de a gólpasszok terén is második 8 assziszttal, az eddig tízet kiosztó Di Maria mögött. Azóta 35 bajnokiból 31-et megnyertek.


A nmásodik gólpassz


És a második gól


Tizenegy fordulóval a bajnokság zárása előtt a PSG-nek 73 pontja van, a második helyen álló Monacónak pedig 46, de a hercegségbeliek egy meccsel kevesebbet játszottak. Ha a párizsiak továbbra sem tudnak hibázni, akkor akár már a 30. forduló után a nyakukba akaszthatják az aranyérmeket. A PSG a Ligue 1-ben utoljára 2015. március 15-én kapott ki, akkor Bordeaux-ban szenvedtek 3-2-es vereséget.