Hűvös, esős lesz a hosszú hétvége - 10 fokos reggelekkel

-

Addig is: Észak-Keleten továbbra is sok eső esik.


Szerdán kettősség jellemzi az ország időjárását: az ország északkeleti felén (a Budapest-Békéscsaba vonaltól Észak-Keletre) borult, vagy erősen felhős lesz az ég és sokszor eleredhet az eső - írja a Köpönyeg.hu. Több helyen jelentős mennyiségű (30-60 mm) csapadékra lehet számítani. Ez azért kevesebb, mint a hétfői özönvízkor volt, amikor egy óra alatt esett 83 mm csapadék. Az ország délnyugati felén ezzel szemben változóan felhős lesz az ég és csak elszórtan eshet eső. Reggel párás, foltokban ködös lesz a levegő. A tartósan felhős, esős Észak-Keleten 20, máshol 25 fok lehet a legmelegebb.

Csütörtökön - augusztus 20-án északon, északnyugaton változóan, délen és keleten erősen felhős lesz az ég. Utóbbi tájakon eső, záporeső is kialakul. A szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. Reggelre 13 és 18 fok közé süllyed, délutánra 19 és 25 fok közé emelkedik a hőmérséklet.


Pénteken is gyakran lesz erősen felhős az ég, elszórtan továbbra is lehet csapadék. 22-25 fok körüli maximum hőmérséklettel.

Hétvégén a napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen, ezekből azonban már csak elszórtan fordul elő kisebb zápor. Reggel 10-15 fok lesz csak, napközben 21-26 fok lehet.