Hűtőbe rejtették a döglött tigriseket

Fotó: MTI/EPA / -------------------

-

Rejtély, miért tárolták a tetemeket a szerzetesek. A tervek szerint az élő tigriseket egy hét alatt elszállítják a buddhista templomból.


A thaiföldi vadvédelmei hatóság a Tigris Templomban 40 tigriskölyök tetemére bukkantak egy fagyasztóban. A Kancsanaburi tartomány távoli zugában található Tigris Templom óriási látványosság, és turisták tízezrei keresik fel, hogy megnézzék az ott élő több mint 140 tigrist.

A buddhista templom engedély nélkül tartja a nagymacskákat, ezért a környezetvédelmi minisztérium azonban tavaly elrendelte a tigrisek áttelepítését a Ratcsaburi tartomány egyik tenyésztési központjába. A templomot állatkínzással és illegális vadállat-kereskedelemmel vádolják 2001 óta. A tigris szerveit ugyanis a hagyományos kínai gyógyászatban felhasználják.Az állatok elköltöztetése, amelyben mintegy ezer vadvédelmi szakember illetve katona vesz részt, és a tervek szerint egy hétig tart. A nagymacskák elköltöztetése hétfőn kezdődött, azóta 52 állatot vittek el, 85 még a templom területén van - mondta Adisorn Nucsdamrong. A tárca vezérigazgató-helyettese szerint a 40 tigriskölyöktetem valamiért értékes lehet a templom számára, ha megőrizték őket.

A Tigris Templomnak évente nagyjából 2,8 millió dollárnak (789 millió forint) megfelelő összegű bevétele van a turistákból, akik azért utaznak a templomhoz, hogy megsimogassák és megetessék a tigriskölyköket, és pórázon sétáltassák a felnőtt példányokat. A PETA állatvédő szervezet szerint a templom pokoli volt, és felszólította a turistákat, ne látogassák a templomot.