Hűtlen kezelés gyanújával tesz feljelentést az egri kórház fenntartója

Fotó: MTI / Vajda János

-

Hűtlen kezelés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést az egri Markhot Ferenc kórház fenntartója. Az egri kórházzal szemben korábban öt dolgozó is pert indított.


A feljelentő, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben felidézték: az egri kórházzal szemben öt szakdolgozó indított pert 2014-ben az elmaradt cafeteria-juttatás megfizetéséért. A Kúria január 13-án hozott ítéletével a kórházat az öt felperes részére közel 1,9 millió forint megfizetésére kötelezte.


A kórház és az ÁEEK a további, érintett dolgozók vonatkozásában kész peren kívüli egyezséget kötni, az erről szóló tárgyalásokat megkezdik - írták.

Kovácsné Pálos Rita, az Egri Ápolási Szakszervezet vezetője korábban arról beszélt az MTI-nek, hogy Tóth Ildikó, a kórház megbízott főigazgatója biztosította: keresik a módját, miként tudják előteremteni a béren kívüli juttatás fedezetét. A mintegy 1350 dolgozót érintő, csaknem 350 millió forintnyi cafeteria kifizetéséhez szükséges forrás ugyanis jelenleg nem áll az intézmény rendelkezésre. Szerinte azzal is számolni kell, hogy a juttatást nem egy összegben, hanem ütemezve kapják meg a dolgozók.