Huszti Szabolcs újra itthon

Fotó: Imaginechina

-

A Kínában légióskodó focista azonban csak karácsonyozni és jótékonykodni jött haza, és nem is akart másról beszélni


Huszti korábban a magyar válogatottban kapott prémiumát ajánlotta fel mindig a Gyermekkor Alapítványnak, ám mióta lemondta a válogatottságot, azóta is rendszeresen támogatja a rászorulókat, most egymillió forintot utalt át a Gyermekkor Alapítvány számlájára és meg is látogatta az intézményt.

„Rendszeresen kapok felkéréseket, sokan javasolják, hogy ezt vagy azt az alapítványt támogassam – árulta el az 51-szeres válogatott játékos az F-Ggoup.hu oldalnak. – Én persze tudom, hogy mit miért csinálok. Hosszú évek óta vagyok kapcsolatban a Gyermekkor Alapítvánnyal, a saját szememmel látom, mennyit és hogyan tesz a szervezet azért, hogy a gyerekek korszerűbb körülmények között gyógyulhassanak. Apaként sok mindent máshogy lát az ember, érzékenyebb erre a témára."


Most egymilliót adott az alapítványnak


Dr. Kemény János, a Gyermekkor Alapítvány kuratóriumi elnöke arról beszélt, hogy milyen jókor jött Huszti sokadik gáláns adománya, amelyet a szemészeti rendelő éppen zajló felújítási munkálataira tudnak fordítani. „Hálásak vagyunk Szabolcsnak, aki amellett, hogy a saját pénzéből segíti a munkánkat, évről évre el is látogat a kórházba, körbesétál, mindenkihez van egy kedves szava. Nincs könnyű helyzetben a magyar egészségügy, minden kollégánknak, orvosnak, nővérnek, ápolónak erőt ad, ha látja, sikeres emberek állnak mögöttünk.”


Huszti az idén 25 bajnokin játszott a Csangcsun Jatajban, hat gólja mellett kiosztott öt gólpasszt, csapata pedig a 10. helyen végzett a 16 csapatos kínai bajnokságban.