Huszonkilencre nőtt a bukaresti diszkótűz áldozatainak száma

Fotó: MTI/EPA / ROBERT GHEMENT

-


Huszonkilencre emelkedett a péntek esti bukaresti tűzvész áldozatainak száma. Vasárnap reggel két súlyosan sérült nő belehalt sérüléseibe, 35 embernek továbbra is válságos az állapota.

Péntek este tűz ütött ki egy bukaresti belvárosi klubban, ahol több százan vettek részt egy rockkoncerten. A teremből egymást taposva próbáltak kimenekülni az emberek: 26-an a helyszínen meghaltak, köztük a fellépő zenekar két tagja, 150 embert égési sérülésekkel és füstmérgezéssel vittek kórházba.

A román hatóságok valamennyi áldozatot azonosították, a sérültek egyikének kilétét viszont továbbra sem ismerik. Több mint 50, súlyos sérült embernek csak valószínűsítették a személyazonosságát. A sérüléseik és az arcukat takaró kötések miatt nehéz megállapítani a kilétüket.

A Digi 24 hírtelevízió szerint a Colectiv klub tulajdonosai egy 80 ülőhellyel rendelkező terem működtetésére kaptak engedélyt. Korábban Klaus Iohannis román elnök már megelőlegezte, hogy szabálysértés történt. A szórakozóhelyen rendszeresen tartottak olyan koncerteket, amelyeken több százan vettek részt.