Huszonhét tagú csapat a rövid pályás Eb-re, Cseh László megsérült

-

A rövid pályás országos bajnokság utolsó futamai után Kiss László szövetségi kapitány az edzőbizottság szombati ülését követően jelölte ki a keretet, amelyet még a MÚSZ elnökségének is jóvá kell hagynia.


A válogatottban 15 férfi és 12 női versenyző kap helyet, köztük több újonc is, így a junior vb-ezüstérmes Sós Dániel, illetve a Szingapúrban döntőző juniorok közül Lavotha Oszkár, Juhász Adél, Molnár Flóra és Szokol Szonja. A százhalombattai ob-n nyújtott teljesítménye alapján kiérdemelte a csapattagságot a budafoki Mészáros Márk, illetve a győriek magyar-orosz kettős állampolgárságú villámembere, Lobanovszkij Maxim is. Az elmúlt években érmeket szállító felnőtt klasszisok közül csaknem mindenki indul a kontinensviadalon, csupán Verrasztó Evelyn, Kis Gergő és Kozma Dominik hiányzik majd a rajtkövekről - tájékoztatott az úszó szövetség.


Cseh László most egy kicsivel lelkesebb volt a kelleténél


A százhalombattai rövid pályás országos bajnokság utolsó napjának krónikájához hozzátartozik Cseh László balszerencsés sérülése. Az egri gyorsváltó befejező embereként olyan hatalmas lendülettel érkezett a falhoz, hogy nem csupán érintette, de valósággal telibe vágta az időmérő panelt, amit a könyöke nem vett jó néven. Az uszodán kívül sebészként dolgozó Verrasztó Zoltán vezette konzílium egyetlen jó hírrel szolgált: törés nincs, csupán a szalagok rándultak meg – és ezt a délutáni röntgen is megerősítette, remélhetőleg a rándulás néhány nap alatt rendbe is jön.

Az ob éremtáblázatán – a 16 aranyat és egy ezüstöt szerző Hosszú Katinkának köszönhetően – a Vasas végzett az élen a Győr és a BVSC előtt. Igazán örömteli, hogy 48 korosztályos rekord született a négy nap során, a termelésből igencsak kivette a részét a Kőbánya SC kiválósága, Késely Ajna, aki egymaga öt csúcsot döntött meg, rajta csak a Jövő bajnokai program egyik, ha nem legtehetségesebb úszója, a 13 éves budafoki Zombori Gábor tett túl a maga hat rekordjával.


A magyar válogatott tagjai – rövid pályás Eb, Netanya
Férfiak: Balog Gábor, Bernek Péter, Cseh László, Földházi Dávid, Grátz Benjámin, Gyurta Dániel, Gyurta Gergely, Kenderesi Tamás, Lavotha Oszkár, Lobanovszkij Maxim, Mészáros Márk, Nagy Péter, Sós Dániel, Takács Krisztián, Verrasztó Dávid
Nők: György Réka, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Joó Sára, Juhász Adél, Kapás Boglárka, Molnár Flóra, Novoszáth Melinda, Sebestyén Dalma, Szilágyi Liliána, Szokol Szonja, Sztankovics Anna