Huszonegy menekültet zsúfoltak egy kisteherautóba Csongrádban

-

Négy román embercsempészt vettek őrizetbe a Csongrád megyei rendőrök az M5-ös autópályán, a férfiak 21 menekültet zsúfoltak össze egy kisteherautóban – mondta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.


A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége állított meg két járművet az M5-ös autópályán Röszke közelében péntek hajnalban. Egy bolgár rendszámú személyautó vezetett fel a sztrádán egy kisteherautót, utóbbiban 21 menekült – 10 szír és 11 afgán állampolgár – utazott. A rendőrség 4 román férfi ellen embercsempészés gyanúja miatt indított eljárást, és őrizetbe vették őket.


A rendőrök csütörtökön és péntek délelőtt 11 embert állítottak elő a Szegedi Rendőrkapitányságra, mert pénzért illegális bevándorlókat szállítottak a fővárosba. A járőrök csütörtök hajnalban az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán fogtak el egy 27 éves román férfit, aki 12 szír állampolgárt szállított az autójában. Szintén aznap reggel Röszke külterületén állítottak meg egy kisteherautót, amelyet egy 57 éves csanyteleki férfi vezetett. Az ellenőrzéskor a jármű rakterében 17 szír állampolgárt találtak, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. Péntek hajnalban az M5-ös autópályán állítottak meg egy 35 éves zsanai lakost, akinek a gépkocsijában 15 menekült utazott. A sofőrök ellen jogellenes tartózkodás elősegítése miatt indul büntetőeljárás.