Húszezer forintot kapott profi meccséért Kalucza Norbert

Fotó: AFP

-

Kalucza Norbert aláírt a pestszenterzsébeti Toto-Box Promotionhöz, új klubja pedig garanciát vállalt, hogy fizeti az albérletét


A pekingi olimpián részt vett bokszoló korábban azt írta a Facebookon, hogy becsapta egy edző, aki Budapestre csábította, most pedig a lakbért sem tudja fizetni. Attól tartott, hogy a kislányával és a feleségével együtt az utcára kerül, ezért pénzt kért barátaitól. A szóban forgó edző, Zámbó József azonban azt fontolgatja, hogy állításaiért beperli őt – tudatta a Borssal.


180 ezres fizetése volt

Az edző szerint más profi istállóknál csak meccspénzt adnak, míg Zámbó főtámogatója jóvoltából havi 120 ezres fizetést is utalt Kaluczának, továbbá a bokszoló cseh meccsszervezője, Ladislav Gazsi további havi 60 ezret. A cseh akkor is fizetett, amikor egy évig Kalucza egy árva meccset sem vívott.


Kalucza Norbert (balra) és családja 2008-ban


Zámbó hozzátette: a bunyós a menedzser és a magyar edző között köttetett szóbeli megegyezés alapján vette fel juttatásait, minden esetben hiánytalanul. Egyetlen profi meccséért pedig azért kapott csak húszezer forintot, mert Gazsi ennyit kínált szerződésben, szóval senki sem nyúlta le a többi pénzt. Gazsi egyébként Brnóba várja Kaluczát, ott ingyenlakást, teljes ellátást kínál neki, havi 60 ezer forint fizetéssel, és persze meccspénzt is kap.