Húszezer euróért úszta meg a börtönt három ausztrál erőszaktevő

-

Egy 17 éves norvég lányt erőszakoltak meg tavaly nyáron Horvátországban, de most úgy néz ki, megússzák egy felfüggesztettel.


Bár a horvát hatóságok bűnösnek találták a három elkövetőt, az ítélet szerint , miután kifizettek az áldozatnak húszezer eurót, szabadon hazautazhattak Ausztráliába.

Az eljárásban így a három melbourne-i fiatal, a 23 éves Dylan Djohan és a vele egyidős Ashwin Kumar, valamint két évvel fiatalabb társuk Waleed Latif egy év börtönt kaptak, öt évre felfüggesztve.

Az Independent szerint mindhárom férfi DNS-ét megtalálták az áldozat ruháján. Két elkövető a büntetőeljárás kezdeti szakaszában még arról beszélt, hogy a lány beleegyezett a szexbe, míg a harmadik azzal védekezett, hogy nem vett részt az erőszakban.

Ha nem sikerült volna ügyvédjeiknek vádalkut kötni, akár 15 évet is kaphattak volna.

Sanja Sarnavka horvát nőjogi aktivista megvédte az áldozatot, aki elfogadta a húszezer eurós ajánlatot, ezzel elkerülve az elhúzódó tárgyalást és azt, hogy újra át kelljen élnie a megaláztatást. Ugyanakkor hibáztatta a horvát államügyészt, aki hagyta, hogy a börtönbüntetés hosszúságát egy pénzügyi megállapodás határozza meg.