Húsz sosem hallott Michael Jackson-dalt adhatnak ki

Forrás: AFP

-

A hat éve meghalt popsztár egykori hangmérnöke húsz befejezetlen felvételt őriz a számítógépén.


Michael Durham Prince a Le Parisien című francia lapnak elmondta, hogy jelenleg jogi okokból senkinek nem játszhatja le a dalokat. Jackson már nem tudta felénekelni a dalok háttérszólamait, ezért ehhez még énekest kell találni. A dalok nyilvánosságra hozatalában pedig egyezségre kell jutnia a Sony lemezkiadónak a Jackson családdal.


Az biztos, hogy a jövőben jelennek még meg Jackson-albumok. Azon gondolkodunk, hogy félévente kiadunk egy-egy dalt – mondta Michael Durham Prince, aki 1995-től a sztár haláláig dolgozott együtt Jacksonnal.Sajtóértesülések szerint a popsztár menedzsmentje 183 millió eurós egyezséget kötött a Sonyval. Eszerint a Sony egy évtizeden belül legfeljebb hét Michael Jackson-albumot adhat ki. Két posztumusz lemez már megjelent, de a vállalkozás szerint egyelőre nincsenek konkrét tervek a további megjelenéseket illetően.

Michael Jackson 2009. június 25-én hunyt el gyógyszer-túladagolásban. Személyi orvosát, Conrad Murray-t gondatlanságból elkövetett emberölés miatt négy év börtönbüntetésre ítélték. Jó magaviselete és a börtönök túlterheltsége miatt az amerikai hatóságok két év után szabadlábra helyezték.