Húsvét után végre tényleg jön a tavasz!

-

Kedd délutánig kell kibírni, akkor elkezdődik a felmelegedés, jövő hétvégén már 20 fok lesz. Íme a következő napok időjárása.


Húsvétvasárnap:

Délen zárt felhőzet várható, míg az északi tájakon több órára előbukkanhat a nap – írja a Köpönyeg. Elsősorban délen és keleten fordul elő eső, zápor, a hegyekben hódara, hózápor. Az északi, északkeleti szél egyre inkább megerősödik. Reggel többfelé várható fagy, délutánra 10 fok köré kúszik a hőmérő higanyszála.

Húsvéthétfő:

Borongós idő lesz, délutántól zártabb felhőzettel. Eleinte elszórtan, majd egyre többfelé lehet eső, néhol havas eső is. Erős, helyenként viharos lesz az északi szél. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás, marad a sokéves átlagnál több fokkal hidegebb idő.

Kedd:

A nap első felében borús, csapadékos időre van kilátás, majd csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap. A légmozgás erős marad, hűvös idő lesz egyelőre.

Szerdától:

Erőteljes és határozott felmelegedés kezdődhet, beköszönthet az igazi tavasz ragyogó napsütéssel. A hétvégén néhol már a 20 fokot is elérheti a hőmérséklet.