Húsvét: először fagy, aztán 17 fok

Fotó: MTI / Komka Péter

-

Péntek reggel meglepően hideg lesz, utána azonban folyamatosan emelkedik a hőmérséklet – írja előrejelzésében a köpönyeg.hu.


Péntek

A kezdeti szikrázóan napos időt követően felhők sodródnak térségünk fölé, ám ezekből csapadék sehol sem alakul ki. Az északnyugati szél néhol megélénkül. Hideg lesz a reggel, hiszen fagypont köré süllyed a hőmérséklet. Délután 11-12 fok körüli értékeket mérhetünk.


Szombat

Eleinte erősen, déltől már csak gyengén lehet felhős az ég, egyre többfelé bukkanhat elő a nap. A reggeli, délelőtti órákban szórványosan lehet eső, zápor. Erős marad az északnyugati légmozgás.


Húsvétvasárnap

Reggelre párássá válik a levegő. Napközben kevés felhő zavarja a kellemes tavaszi napsütést. Esőtől nem kell tartanunk. A szél délkeletire fordul. 11 és 17 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.


Húsvéthétfő

Egyre több helyen növekedhet meg a felhőzet. Kisebb eső, zápor is kialakulhat. Marad a 13-14 fok körüli csúcshőmérséklet.


Kedd

Gyakran lesz erősen felhős az ég, és elszórtan fordulhat elő záporeső, sőt néhol zivatar is lehet. A nyugati, északnyugati szél megerősödhet. A viszonylag borongós idő ellenére kissé melegszik a levegő: 15-17 fok körül valószínű a maximum.