Húsvágó bárddal fenyegetve rabolták ki a menekülteket

Fotó: MTI / Kelemen Zoltán Gergely

-


A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki 2015 nyarán Győrben - ismeretlen társával - felfegyverkezve kirabolt négy afgán állampolgárt, írja a Győri Járási Ügyészség. A vádlott a győri vasútállomáson ajánlotta fel az afgán sértetteknek, hogy a Győrhöz közeli befogadó állomásra szállítja őket, majd a helyszínre hívta a társát.

A vasútállomásra érkező autóba beülő sértetteket azonban az elkövetők egy külterületi erdős részre vitték, ahol az autóból kiszállították őket. Ezt követően a vádlott társa az egyik sértettet az autóhoz nyomta, fejéhez húsvágó bárdot szorított, míg a vádlott gázspraynek látszó tárgyat tartott a kezében, így kényszerítve a migránsokat értékeik átadására.

Az elkövetők két sértettől 248.000 Ft, illetőleg 155.000 Ft értékben vettek el eurót, valamint értéktárgyakat, a másik két sértettől elvett tárgyak mennyisége és értéke ismeretlen.

Miután az elkövetők távoztak a helyszínről a sértettek gyalog mentek vissza Győrbe feljelentést tenni.
A Győri Járási Ügyészség a 40 éves, előzetes letartóztatásban lévő terheltet négy rendbeli, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja.