Hülye indok miatt volt tilos a napot nézni egy londoni iskolában

Fotó: Getty Images / Ross Kinnaird

-


Kulturális és vallási okokból nem nézhették a diákok egyes brit iskolákban a napfogyatkozást – írja az Independent. Meg azért sem, mert London felett például be volt borulva az ég.

A The Independent számol be egy felháborodott szülő esetéről, aki megpróbálta megtudni, milyen kulturális és vallási korlátai vannak a napfogyatkozás megnézésének. A magyarázatra legjobban hasonlító válasz az volt, hogy „egyes vallások és kultúrák aggodalmakat fogalmaznak meg a napfogyatkozás közvetlen megfigyelésével kapcsolatban”. Jól gondolják, ez tényleg zagyvaság. Az igazgató azzal egészítette ki a nyilatkozatát, hogy ellenben tévén végignézhetik a jelenséget a diákok.

Végül csak ez az utóbbi módszer állt a kelet-londoni iskolások rendelkezésére. Annyira be volt borulva a város felett, hogy szabad szemmel semmiképp nem láthatták volna a jelenséget.

Az Independent kérdésére a kerületi hivatal azt válaszolta, hogy az egyes iskolák igazgatóinak a felelőssége, hogy eldöntsék, nézhetik-e a gyerekek védőeszközökkel a napfogyatkozást, vagy sem.