Hullákkal teli, rejtélyes hajók értek partot Japánnál

Fotó: JIJI PRESS / JIJI PRESS

-

Olyan kisebb méretű, fából készült hajók eredete után nyomoznak a japánok, amelyek a napokban érték el a szigetország partjait, és teli voltak már bomlásnak indult holttestekkel. Azt gyanítják, hogy a hajók Észak-Koreából indulhattak.


Eddig tizenegy, rémesen rossz állapotban partra sodródott hajót találtak – írja az Independent. A parti őrség szóvivője szerint egy-egy hajóban akár húsz holttestet is találtak, amelyek már bomlásnak indultak, de voltak olyan testrészek is, amelyekből már csak a csont maradt.


A fából készült, nagyobb ladikokra hasonlító járművek a Dél- és Észak-Korea, valamint a szigetország között elterülő Japán-tengeren sodródtak, és bár a holttestek azonosítása még tart, a helyi média azt gyanítja, hogy Észak-Koreában tehették az embereket vagy már a holttesteket vízre. Erre egy ruhadarabból, amelyen vélhetően Észak-Korea zászlaja állt, és az egyik hajón megkopott feliratból, amely valamikor a Koreai Néphadsereg nevének felfestése lehetett, következtetnek.

A szakértők találgatásai szerint elképzelhető, hogy a radar nélküli, rossz halászhajók elsodródtak a koreai partoktól. Mások szerint lehetséges, hogy valakik disszidálni próbáltak.