Hulladéktároló robbant be New Yorkban

Fotó: AFP / DON EMMERT / AFP / DON EMMERT

-

Legalább kéttucatnyian megsérültek egy manhattani robbanásban, de nem terrorakció történt.


Manhattan Chelsea negyedében - helyi idő szerint este kilenc óra körül - történt robbanás a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) helyszínen lévő munkatársai szerint nem terrorakció volt, hanem egy hulladéktároló robbant be.

A riadalom különösen nagy volt, tekintettel arra, hogy pár órával korábban Manhattannel szemben, New Jersey-ben csőbomba robbant egy futóversenyen, de senki nem sérült meg.

A város tűzoltóságának vezetője szerint huszonkilenc ember szenvedett sérüléseket a robbanás miatt. Egyikük állapota súlyos. A robbanáskor a hulladéktároló melletti ötemeletes épület ablakai betörtek.

A metró néhány vonalán átmenetileg szünetel a forgalom a rendőrségi vizsgálatok miatt. A rendőrség közben Manhattan több negyedét is átvizsgálja, később tévesnek bizonyult jelzések érkeztek ugyanis arról, hogy a robbanáshoz közeli egyik utcában is "valami történik". A robbanás környékét a rendőrség teljesen lezárta. Este tíz órakor a helyszínre érkezett Bill DeBlasio, New York polgármestere is, aki a sajtónak azt mondta: a robbanás "szándékos cselekedet" következménye volt, ám "pillanatnyilag nincs bizonyíték arra, hogy terrorista akcióról volna szó".

New Yorkban megerősítették a biztonsági intézkedéseket, annál is inkább, mert hétfőn kezdődik az ENSZ székhelyén a világszervezet közgyűlésének ülésszaka, valamint egy migránsügyi nemzetközi konferencia is, amelyet Barack Obama, amerikai elnök vezet.