Hova tűnt Orbán Viktor?

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Orbán Viktor szabadságon van, vagy a miniszterelnöki dolgozószobájában hűsöl? A héten nincs nyilvános programja, a fontosabb parlamenti szavazásokról hiányzott, a jogszabályokat helyettese írta alá. A Miniszterelnökség nem árulja el, hova tűnt a kormányfő.


A miniszterelnök hétfőn több fontosabb parlamenti szavazáson sem vett részt. Az Országgyűlés honlapja szerint igazoltan hiányzott azokról a szavazásokról, amelyekkel elfogadták a budapesti olimpia megpályázását, illetve a szerb határra tervezett kerítés felépítését.

Az aktuális Magyar Közlönyökben megjelent kormányrendeleteket pedig Orbán Viktor helyett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes írta alá.

A miniszterelnök Facebook-oldala szombaton frissült utoljára. A múlt heti érdi látogatásáról szóló videón arról beszél, hogy milyen fejlesztéseket hajt végre a kormány a városban. Honlapján pedig az utolsó, pénteki hír Szabad György halálával foglalkozik.

Hétfőn megkerestük a Miniszterelnökséget. Arra voltunk kíváncsiak Orbán jelenleg nyaral-e, ha igen, akkor hol. Megkeresésünkre Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője azt írta:


A miniszterelnöknek a héten nincs sajtónyilvános, hivatalos programja. A soron következő kormányzati és miniszterelnöki eseményeket a szokásoknak megfelelően a kormany.hu honlap naptárában jelezzük majd előre.

A Miniszterelnökség az elmúlt hetekben is szűkszavú volt, amikor a kormányfő nyaralásával kapcsolatban tettünk fel kérdéséket. Még június elején ezt válaszolták:


A miniszterelnök a családjával szeretné a lehető legtöbb időt tölteni, de a szabadsága idejéről, esetleges elutazásukról még nem döntöttek, a munkától is függ.

Néhány héttel később a megismételt kérdésünkre azt felelték:


A miniszterelnök nyáron a családjával szeretné a lehető legtöbb időt tölteni. Ha esetleg elutazik, arról utólag tudunk majd tájékoztatást adni.