Hosszú vívódás után megvan az új egészségügyi államtitkár

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-


Ónodi-Szűcs Zoltán lesz az új egészségügyért felelős államtitkár - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Ónodi-Szűcs Zoltán – aki eddig az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója volt – a sajtótájékoztatón kijelentette, az a legfontosabb, hogy az egészségügy ne az intézmények érdekeit, hanem a lakosság igényeit szolgálja.

Zombor Gábor szeptember 30-i hatállyal mondott le tisztségéről, azóta Beneda Attila helyettes államtitkár megbízottként vezette az államtitkárságot.

Az új államtitkár kinevezését a miniszterelnök már aláírta, a kinevezési okmány a köztársasági elnök szignójára vár.


Ónodi-Szűcs Zoltán 1991-ben végzett általános orvosként, egészségügyi szakmenedzser, a Corvinus Egyetem PhD-hallgatója.

Az egészségügy szervezésében 2003 óta vesz részt, akkor nevezték ki a debreceni Városi Egészségügyi Szolgálat élére, amelynek átalakítását követően 2004 októberétől a VESZ Egészségügyi Szolgáltató Kht. és VESZ Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatója volt. 2006-tól a debreceni Kenézy Kórház főigazgatójaként dolgozott, és ebben a funkciójában vezényelte le az intézmény gazdasági társasággá alakítását, majd a Kenézy Kórház Zrt. vezérigazgatója, később a debreceni Egészségügyi Holding Zrt. igazgatóságának elnöke lett.

2012 februárjától a központosított kórházakat fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) Észak-Alföldi régiójának területi igazgatója. Tavaly október 1-jétől pedig a GYEMSZI-ből közben Állami Egészségügyi Ellátó Központra (ÁEEK) átkeresztelt intézmény főigazgatója.