Hosszú: Létrehoztunk egy úszót, akit kergethetek

Fotó: MTI/EPA/DPA / Gregor Fischer

-

Kiemelkedő eredményekkel teli évet zárt Hosszú Katinka, aki szerint még ezeket is elhomályosíthatják a jövő évi lehetséges győzelmei a hazai rendezésű vizes világbajnokságon.


Hosszú erről azon a kerekasztal-beszélgetésen szólt, amelyet üzleti partnereivel tartott kedden.


Nagyon hosszú és kemény év volt, olimpiával, Európa-bajnoksággal, világkupa-sorozattal és rövidpályás világbajnoksággal, de nagyon sikeres, ezt azért az úszásban könnyű mérni mondta Hosszú, akinek a sajtóeseményen minden idei érmét bemutatták.

Többször is kérdezték tőlem, hogy jövőre miképpen tudnám ezt felülmúlni, de azzal, hogy itthon lesz a világbajnokság, már a győzelem biztosan tízszer annyit jelent majd tette hozzá a háromszoros olimpiai bajnok. Hosszú elmondta, a kiváló eredmények ellenére edző-férjével, Shane Tusuppal együtt folyamatosan keresi, üldözi az új kihívásokat, hiszen ha továbbra is sikeres akar maradni, akkor nem dőlhet hátra.


Hosszú Katinka és edző-férje, Shane Tusup


„Shane-nel mi létrehoztunk egy nem létező úszót, akit folyamatosan kergethetek. Szerencsére ilyen még nincs a világban, de így kell gondolkoznom” – fogalmazott. Kiemelte, hogy többek között a világcsúcsok üldözése is egy feladat, például 200 méter vegyesen is szeretne még 2:05 perc alatti időt úszni.

Hosszú Katinka kérdésre reagált a Magyar Úszó Szövetségben kialakult helyzetre, Gyárfás Tamás elnök lemondására is. Nemcsak számomra, hanem a magyar úszósport számára is fontos, hogy mi lesz a következő lépés. Már az siker, hogy változás következik, ugyanakkor figyelni kell arra, hogy ez pozitív legyen mondta.

Arra a felvetésre azonban, hogy kiáll-e valamelyik lehetséges elnökjelölt mellett, azt válaszolta: „Az úszók összefogtak, és megtették az első lépést, de nem nekik kell megmondani, ki legyen.