Hosszú Katinkánál alig akad jobb sportoló

Fotó: MTI/AP / Szergej Gric

-

Európában a harmadik, a világon az ötödik legjobb volt tavaly a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség szerint.


A világ- és Európa-bajnok úszó – akit itthon az év legjobb női sportolójának választottak – Serena Williams amerikai teniszező, Genzebe Dibaba etióp futó, Dafne Schippers holland sprinter és hétpróbázó, valamint Anna Fenninger osztrák alpesi síző mögött lett ötödik a voksoláson. Az eredményt a Magyar Sportújságírók Szövetsége közölte honlapján a nemzetközi szövetség (AIPS) legfrissebb magazinjára hivatkozva.

Az élcsoportokat már december végén közzétette az AIPS, a bővebb lista most vált ismertté. A sorrendből kiderül, hogy a kazanyi vébén két arany- és egy bronzéremmel zárt Hosszú a legjobb harmadik európai sportolónő volt tavaly.

Szavaztak 2015 legjobb térségbeli sportolóira a keleti és dél-európai országokat tömörítő újságíró szervezet, a SEESJA képviselői is. A nőknél Hosszú győzött, míg a férfiaknál egy másik magyar úszó, a 200 méter pillangón világbajnok, 100-on ezüst-, 50-en pedig bronzérmes Cseh László a harmadik helyet szerezte meg. A csapatok versengésében a magyar labdarúgó-válogatott a román női asztalitenisz együttessel holtversenyben a hatodik lett.